| Padlizsánkrémleves mákos-chilis ropival receptLevesek Hozzávalók: 2 db padlizsán, 2 dl tejszín, 5 dkg finomliszt, só, őrölt fehérbors, 15 dkg vaj. Mákos-chilis ropi: 3 dkg egész mák. 3 db chili paprika, 10 dkg finomliszt, 2 dkg zsír, 1 dkg élesztő, só. Elkészítés: A padlizsánt meghámozzuk, kockákra vágjuk, és a vajon megpirítjuk. Megszórjuk liszttel, jól elkeverjük, és felengedjük kb. 1 liter vízzel meg a tejszínnel. Sóval, borssal ízesítjük, majd amikor a padlizsán megpuhult, a levest botmixerrel pürésítjük. A ropihoz a lisztet elmorzsoljuk a zsírral meg az élesztővel, megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kicsit keményebb, jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát kidolgozzuk, egy órát állni hagyjuk. Ezután kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, keskeny csíkokra vágjuk, majd a csíkokat vékony rudacskákká sodorjuk. A chilit apróra vagdossuk, összekeverjük a mákkal. A ropikat kenőtollal bevizezzük, és meghempergetjük a mákos-chilis keverékben. A rudakat tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. Tanácsok: A csípős ropi különleges ízharmóniát alkot a selymesen krémes padlizsánlevessel A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |