| Pácolt tengeri halfilé tócsnival receptHalas ételek Hozzávalók: 1 személyre 1 db tengeri tőkehal-filé 1 tk. fokhagymás olaj 1 tk. rozmaringos olaj 1 tk. méz 1 ek. citromlé őrölt bors 5 dkg nagyszemű fehér szőlő Elkészítés: A hozzávalókkal bedörzsölöm a halszelet mindkét oldalát, majd lehetőség szerint minél tovább állni hagyom. Felforrósítok egy teflon serpenyőt, de olajat nem teszek bele, hiszem a hal olajban pácolódott. Beleteszem először a bőrös felével lefelé és pár percig sütöm, majd megfordítom. Ezt az oldalát is pár percig sütöm, majd kiveszem és melegen tartom. 1 db krumpliból tócsni masszát készítek, és egy tócsnit sütök a visszamaradt olajban. (Vagy kitalálok más köretet, pl. párolt rizst.) Kb. 5 dkg szőlőt megmosok, leitatom róla a vizet és a visszamaradt olajban szépen átforgatom, majd tálalok. Tálalásnál bőven megszórom vágott koriander levelekkel, esetleg petrezselyem zölddel, majd citromkarikákkal díszítem A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |