Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt tengeri halfilé tócsnival recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 személyre

1 db tengeri tőkehal-filé
1 tk. fokhagymás olaj
1 tk. rozmaringos olaj
1 tk. méz
1 ek. citromlé
őrölt bors

5 dkg nagyszemű fehér szőlő

Elkészítés:
A hozzávalókkal bedörzsölöm a halszelet mindkét oldalát, majd lehetőség szerint minél tovább állni hagyom. Felforrósítok egy teflon serpenyőt, de olajat nem teszek bele, hiszem a hal olajban pácolódott. Beleteszem először a bőrös felével lefelé és pár percig sütöm, majd megfordítom. Ezt az oldalát is pár percig sütöm, majd kiveszem és melegen tartom. 1 db krumpliból tócsni masszát készítek, és egy tócsnit sütök a visszamaradt olajban. (Vagy kitalálok más köretet, pl. párolt rizst.) Kb. 5 dkg szőlőt megmosok, leitatom róla a vizet és a visszamaradt olajban szépen átforgatom, majd tálalok.
Tálalásnál bőven megszórom vágott koriander levelekkel, esetleg petrezselyem zölddel, majd citromkarikákkal díszítem


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás halfilé » Tengeri halfilé másképpen » Brokkolis halfilé » Tojásban pácolt csirkemell
» Megyeri halfilé » Halfilé zödségesen » Zöldfűszeres tengeri hal » Csípős pácolt csirkeszárny
» Északi-tengeri halleves » Gombás halfilé » Halfilével rakott krumpli » Pácolt marhanyelv körettel
» Batyuban sült halfilé » Pácolt jércemell » Fokhagymás tengeri halfilé » Pácolt hús rizses körettel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.