| Ónémet módra töltött sertés receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg dagadó 20 dkg aszaltszilva 2 db alma 2 EK zsemlemorzsa 1 TK cukor 1 TK fahéj 3 dl bor 2 EK olaj 2 db leveskocka 1 TK liszt 4 EK tej só,bors Elkészítés: A felszurt dagadót,kivűl-belül borsozzuk,a cukrot elkeverjük fahéjjal, kis borral felengedjük és a szilvát beáztatjuk,20-25 perc mulva lecsepegtetjük,elkeverjük aprókockára vágott almával,ezzel megtöltjük a húst,hústtűvel bezárjuk,és forró olajban hirtelen meg piritjuk. Tepsibe tesszük, ráőntjük az olajat, és a szilva áztatólevét, előmelegitett sütőben locsolgatva szép pirosra sütjük közepes lángon, Közben feloldjuk a húsleveskockákat kisebb lábasba öntjük, besüritjük a tejesliszttel, és a mártásta közben tálra tett húsra öntjük. Burgonya krokettel tálaljuk. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |