| Omlett pisztácia fagylalttal és eperöntettel receptFagylaltok Hozzávalók: 25 dkg friss eper, 1 csomag vaníliás cukor, 3 db tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 1 csipet só, 1 citrom lereszelt héja, 1 teáskanál citromlé, 3 tojásfehérje, 2 evőkanál olvasztott vaj, 1 doboz (500 ml) pisztácia fagylalt. Elkészítés: Az eperöntethez a megtisztított gyümölcsöt negyedeljük, vagy nyolcadaljuk. Egy részét botmixerrel pépesítjük, hozzáadunk a vaníliás cukorból. A maradékot a felaprított eperhez adjuk. Az omletthez a tojássárgáját, a cukrot és egy evőkanál vizet habosra keverünk. Adjuk hozzá a sót, a citromlevet- és héjat, végül a keményre vert tojásfehérjét. 1 evőkanál vajat egy edényben olvasszunk meg, az előző massza 1/4-ét tegyük bele, és óvatosan barnítsuk meg. Amikor a felszínen egy könnyű, folyékony réteg képződik, csúsztassuk az omlettet egy előmelegített tányérra, tegyünk rá a pisztácia fagylaltból, az öntetből, és néhány szem epret, majd az omlett egyik felét hajtsuk rá a másikra. A maradék masszával is ugyanígy járjunk el. Tanácsok: Kenjünk adagonként egy-egy teáskanál étkezési keményítőt a tojásos réteg alá, így omlettünk nem lesz híg. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |