| Natúr sertésszelet tejszínes zöldségekkel receptEgytálételek Hozzávalók: fejenként 1-2 szelet sertéstarja (vagy bármilyen más hús is jó) só liszt 2 dl zöldség alaplé olaj A zöldség raguhoz: 5-6 db sárgarépa 2-3 db fehérrépa 1 kis fej karalábé 3 evőkanálnyi kukorica 1 db vöröshagyma 2 dl főzőtejszín só bors bazsalikom 3 karika citrom 1-2 db babérlevél petrezselyemlevél liszt olaj A körethez: 3 dl rizs petrezselyem só olaj Elkészítés: Először a húst készítem el, mert annak kell a legtöbb idő. Vékonyabbra szeletelem a tarját, meghintem sóval és liszttel, majd kevés forró olajban hirtelen megsütöm mindkét oldalát. Ezután zöldség alaplevet öntök hozzá, lefedem, és puhára párolom, majd zsírjára sütöm és készen is van. A zöldségraguhoz a zöldségeket megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon először a hagymát, majd a többi zöldséget is hozzáadom és megdinsztelem, majd fűszerezem, sóval, borssal, citromkarikákkal, babérlevéllel, bazsalikommal, és felöntöm 1,5 dl vízzel. Lefedve puhára párolom. A tejszínt csomómentesre keverem egy kevés liszttel, és behabarom, petrezselyemzölddel meghintem, és ezzel a ragu is készen van. Párolt petrezselymes rizzsel tálalom. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |