| Nagyon fini gombás rakott karfiol receptHozzávalók: 1 fej karfiol fél kiló darálthús 30 dkg gomba 2 fej vöröshagyma 2 öntet light főzőtejszín 2 dl tej 1 zöldpaprika 1 paradicsom 1 ek. ételízesítő 1,5 tk.só 1 tk. cayenne bors (elhagyható, de szerintem kell bele) 1 kk. frissen őrölt fekete bors két marék sajt 1 ek. vaj 1 tk. pirospaprika Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, beletettem egy lábasba. Öntöttem rá egy kis főzőtejszínt és 2 dl. tejet, tettem bele 1 ek. ételízesítőt. Lefedve megpároltam, beleöntöttem egy kivajazott tepsibe (a maradék lé nélkül). Fél ek. vajon megpirítottam az apró kockákra vágott vhagyma felét és a húst, 1 tk. sót, fél tk. fekete- és 1 tk. cayenne borsot tettem rá, majd ráborítottam a karfiolrózsákra. A hagyma másik feléből, a paprikából, szeletekre vágott gombából, fél tk. sóval, fél tk. borssal, 1 tk. pirospaprikával, pici light főzőtejszínnel enyhén szaftos gombapaprikás-féleséget főztem. Ezt ráöntöttem az előzőekre szafttal együtt, és sajtot reszeltem rá. 20 percig, közepes fokozaton sütöttem. Tanácsok: Aki nem fogyózik, eheti kenyérrel, aki igen, egye savanyúsággal vagy diabetikus befőttel, kompóttal. De magában is finom! Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Bettyboop Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |