| Mulligatawny (zöldségkrémleves) receptLevesek Hozzávalók: 50 g vaj 1 fej vöröshagyma 125 g sárgarépa 125 g karórépa 1 kis fej alma 50 g bacon szalonna 25 g finomliszt 1 ek currypaszta vagy currypor 1 ek paradicsompüré 2 ek mangó-chutney 1,4 l marhahúsleves alaplé 1 tk vegeta 1 csipetnyi őrölt szerecsendió 1 csipetnyi őrölt szegfűszeg só frissen őrölt fekete bors 50 g hosszú szemű rizs 150 ml tejszín Elkészítés: Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, és óvatosan pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, sárgarépát, karórépát, reszelt almát és a baconszalonnát, amíg enyhén megbarnul. Szórjuk meg a liszttel, curry pasztával (vagy porral), adjuk hozzá a paradicsompürét és a csatnit. Főzzük 1-2 percig, mielőtt hozzáadnánk az alaplevet a vegetát és a fűszereket. Forraljuk fel, majd vegyük kisebbre a lángot és lefedve 30-40 percig főzzük. Hagyjuk kissé lehűlni, majd turmixoljuk össze botmixerrel vagy egy turmixgépben. Ismét forraljuk fel, adjuk hozzá a rizst, és forraljuk óvatosan körülbelül 12 percig, amíg a rizs puhára nem fő. Ha szükséges, még fűszerezetjük. Keverjünk egy kevés tejszínt a leveshez. Ne forraljuk! A maradék tejszínt tálalásnál adjuk a leveshez. Tanácsok: Karórépa helyett sima sárgarépát használtam. Mangóchutney hozzávalói: mangó, cukor, ecet, chilli, gyömbér, mustármag, currypor, kurkuma, koriander, erős paprika, kardamom, római kömény, fahéj, szerecsendió, szegfűbors. Mangóchutney hiányában ezek közül adtam néhány hozzávalót a leveshez. Az eredeti receptben "Thickened cream" néven fut a hozzávaló, én tejszínt és joghurtot használtam hozzá. A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |