| Mozzarellával rakott padlizsán receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 2 nagyobb padlizsán 25 dkg mozzarella 3 dl főzőtejszín 3-4 gerezd fokhagyma kevés olívaolaj só, bors, oregano, bazsalikom Elkészítés: A padlizsánt meghámozom, fél cm vastag karikákra vágom, megsózom és egy kicsit pihentetem. Ezután kevés olívaolajon világosra sütöm a karikák mindkét oldalát, közben bekapcsolom a sütőt 180 fokra (légkeveréses). Egy jénai edény aljára rakok egy sor padlizsánt, arra egy réteg felszeletelt mozzarella sajtot, 1 gerezd fokhagymát felaprítva, az egészet megfűszerezem a fent felsoroltakkal, majd megint padlizsán, mozzarella stb. Amikor megtelik az edény, meglocsolom a főzőtejszínnel, lefedve (alufóliával vagy az edény saját tetejével) és kb 25-30 percig sütöm. Tanácsok: Köretként krumplipürét szoktunk enni hozzá. Alulra esetleg kerülhet néhány szelet csirkemell, így kicsit a Dubarry-hoz hasonló végeredményt kapunk, bár ez már nem lesz vegetáriánus étel :) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: shaoyen Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |