| Mogyoróvajas-csokoládés keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg mogyoróvaj 10 dkg vaj 25 dkg liszt 10 dkg barna cukor (+ a forgatáshoz) 2 csomag vaníliás cukor 1 db tojás (közepes) 2 teáskanál sütőpor csipet só 1 mokkáskanál őrölt fahéj 5 dkg étcsokoládé Elkészítés: 1. A csokoládét éles késsel apróra vágjuk. A mogyoróvajat habosra keverjük a puha vajjal, a barna cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és az őrölt fahéjjal. Ezután, állandó keverés mellett, hozzáadjuk az egész tojást is. 2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzászitáljuk a mogyoróvajas keverékhez.Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kb. 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát. 3. Diónyi nagyságú golyókat formázunk. Egy tányérba pár kanál barna cukrot teszünk, a golyókat megforgatjuk a cukorban, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük, sütőpapírral bélelt tepsire. Amikor minden golyó elkészült, egy villával egy kicsit lelapítjuk mindegyiket. 4. Előmelegített sütőbe helyezzük őket, majd közepes hőmérsékleten 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket (én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem). 5. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket, mert melegen még nagyon omlósak, és szétesnek ha megmozdítjuk őket. 6. A teljesen kihűlt kekszet rögtön tálalhatjuk, de ízlés szerint száraz, hűvös helyen hosszabb ideig is tárolhatjuk. Tanácsok: Szép díszcsomagolásban karácsonyra akár ajándékba is adhatjuk :) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |