| Mogyorókrémes ropogós szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A ropogós réteghez: 20 dkg kakaós puffasztott rizs 15 dkg mályvacukor 5 dkg vaj 3 evőkanál víz A krémez: 40 dkg mogyorókrém 20 dkg tejcsokoládé A csokis réteghez: 15 dkg étcsokoládé 1,5 dl tejszín Elkészítés: A mályvacukrot, a vajjal és a vízzel vízgőz fölött felolvasztjuk. A kapott ragacsos masszához keverjük a puffasztott rizst. Fóliával bélelt 20 X 20 centis formába nyomkodjuk, jó szorosan. A krémhez a mogyorókrémet a tejcsokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk. Ráöntjük a ropogós rétegre. Kihűtjük, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A csokoládés réteghez a tejszínt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a csokoládét. Addig keverjük, amíg krémessé nem válik. Ekkor visszahűtjük, majd a krémes rétegre öntjük..Újra hűtőszekrénybe tesszük és minimum 1 órát dermesztjük. Az elkészült süteményt tálalásig hűtőben tároljuk. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |