| Mititei - grillezett román kolbászkák recept receptLevesek Hozzávalók: 600 g marhahús 600 g bárányhús 600 g sertéshús 100 ml olaj 1 fej fokhagyma 200 ml hús alaplé 1 tk szódabikarbóna só bor Elkészítés: Húsainkat a fokhagyma cikkekkel együtt legalább kétszer daráljuk le. Adjuk hozzá fűszereinket, a szódabikarbónát, az olajunk felét és a langyos hús alaplevünket. A két utóbbi alapanyag felelős később a kolbászkáink szivacsosságáért. Ha van rá lehetőség, az alapanyagokat konyhai robotgép segítségével keverjük össze addig, amíg az összes folyadékot fel nem vette, és az egész egy krémes masszát nem alkot. Ha nincs gépünk, akkor karerősítő kézimunka. A masszát a legjobb, ha egy napon át hűtőben állni hagyjuk az ízek összeérése miatt! A kézzel való formázástól egyszerűbb megoldás, ha egy 3 cm lyukszélességűre vágott habzsákot használunk. Töltsük meg a zsákot a masszával, és a munkaasztalra kb. 1 méter hosszúságúra nyomjuk ki a masszát, majd késsel vágjuk 10 cm-es darabokra, és már készen is vannak a kolbászkáink. Sütésére többféle megoldás is van. Parázs felett rácson, bordás serpenyőben vagy egyszerűen grill lapon. De bármit is válasszunk, az eszközt mindenképpen kenjük meg egy kis olajjal. A kolbászkák mindkét oldalát kb. 4 percig süssük, viszonylag nagy hőmérsékleten, hogy kívülről kérget kapjon, de belül szaftos maradjon. Tálalásához készítsünk csípős vagy fokhagymás szószt. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |