| Mézeskalács házikóm karácsonyra receptHozzávalók: 50 dkg liszt 3 evőkanál méz 2 tojás 1 tojásfehérje 10 dkg margarin 20 dkg porcukor 20 dkg kristálycukor 2 kávéskanál szódabikarbóna 1 cs Lucullus vagy Kotányi mézeskalács fűszerkeverék Elkészítés: A mézet,margarint,15 dkg porcukrot,2 tojást,fűszerkeveréket alaposan kikevered.Lassanként hozzáadagolod a szódabikarbónával összekevert lisztet. 5dkg porcukorral felvered az 1 fehérjét gőz felett keményre. A házikó formát papírra rajzolod ,minden oldalát ,tetejeit , kéményét külön-külön. A méretekre figyelj!mintha egy kiterített téglát rajzolnál+ a tető.Az ablakok és ajtó nyílásait már most vágd ki , sütés előtt! Sütőlapon kisütöd,ízlés szerint dekorálod a habbal majd visszateszed a sütőbe kis hőmérsékleten megszárítani a habot. A kristálycukrot karamellizálod és ezzel ragasztod össze a lapokat. Menete: alja,4 oldala ,tetők,majd a kémény. Jó munkát! Tanácsok: Én a kéménynél ki szoktam lyukasztani a tetőt és mécsest tenni a házikóba.Igaz ,túl sokáig nem éghet !Nagyon aranyos,mutatós ,de veszélyes is ,mert a karamell felolvad és összedől a mű.(saját tapasztalat) Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |