| Mézes-mustáros pikáns csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 egész csirke, vagy 5-6 db csirkecomb 4 ek. házi méz 1 ek. mustár, 1 teásk. curry por 1 teásk. reszelt gyömbér csipet só, bors 1 apróra vágott chili 1 citrom leve Elkészítés: A csirkét kettévágom, a húst besózom. Elkészítem a pácot. Összekeverem a mézet, mustárt curry port, sót, borsot, és ízlés szerint hozzákeverem apróra vágott chili paprikát is. A pácot rákenem a besózott csirkére. A tepsit kibélelem alufóliával, ez megkönnyíti a mosogatást, enélkül napokig áztatni kellene az edényt. Vékonyan bekenem olajjal a fóliát, majd egymás mellé teszem a csirke darabokat, majd szorosan lezárom a tepsit egy alufólia darabbal. Tanácsok: Forró sütőben kezdem sütni, később mérsékelem a hőt, és puhára párolom a mézes husit. Végül leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm, de ekkor már figyelem, mert a méztől könnyen megéghet. tálalható: -fokhagymás krümlipürével -rizs és gyümölcs befőttel A recept egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető, az íze mégis mennyei. Készülhet egész csirkéből vagy csak csirkecombokból, és ízlés szerint is elkészíthető. A receptet beküldte: muffin Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |