| Mézes-mustáros csirke pirított zöldséggel receptHúsételek Hozzávalók: 560 g nyerscsirkemell, bőr nélkül 4 TK növényi olaj 2 EK méz 4 TK zöld rozmaring 2 EK mustár, ha lehetséges Dijoni 1 EK balzsamecet 1 csipetnyi só 1 csipetnyi őrölt, friss feketebors 600 g répa, esetleg bébirépa 600 g pasztinák, 10 cm hosszú csíkokban 1 finomra kockázott hagyma 3 gerezd vékony szeletekre vágott fokhagyma 1 EK olivaolaj 2 EK apróra vágott zöldpetrezselyem Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, egy tüzálló edényt kibélelünk sütőpapírral. A csirkemellt 2 percig a növényi olajban egy serpenyőben minden oldalát megpirítjuk, majd félretesszük. Összekeverjük a mézet, a mustárt, a rozmaringot és az ecetet, majd sóval, borssal ízesítjük. A sütőpapíron elrendezzük a répát, pasztinákot, hagymát, fokhagymát és a csirkemellet (olivaolajjal lelocsoljuk sütés előtt) majd kb. 40 percig pirítjuk az előmelegített sütőben. A rozmaringos, mustáros szósszal nyakonöntjük, majd további 15 percig sütjük. Fogyasztás előtt hagyjuk pár percig hülni. Jó étvágyat. Tanácsok: WW-seknek: 1 adag 3,5 pont Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: gubaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |