Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-mustáros csirke pirított zöldséggel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
560 g nyerscsirkemell, bőr nélkül
4 TK növényi olaj
2 EK méz
4 TK zöld rozmaring
2 EK mustár, ha lehetséges Dijoni
1 EK balzsamecet
1 csipetnyi só
1 csipetnyi őrölt, friss feketebors
600 g répa, esetleg bébirépa
600 g pasztinák, 10 cm hosszú csíkokban
1 finomra kockázott hagyma
3 gerezd vékony szeletekre vágott fokhagyma
1 EK olivaolaj
2 EK apróra vágott zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, egy tüzálló edényt kibélelünk sütőpapírral.

A csirkemellt 2 percig a növényi olajban egy serpenyőben minden oldalát megpirítjuk, majd félretesszük.

Összekeverjük a mézet, a mustárt, a rozmaringot és az ecetet, majd sóval, borssal ízesítjük.

A sütőpapíron elrendezzük a répát, pasztinákot, hagymát, fokhagymát és a csirkemellet (olivaolajjal lelocsoljuk sütés előtt) majd kb. 40 percig pirítjuk az előmelegített sütőben.
A rozmaringos, mustáros szósszal nyakonöntjük, majd további 15 percig sütjük.

Fogyasztás előtt hagyjuk pár percig hülni.

Jó étvágyat.

Tanácsok:
WW-seknek: 1 adag 3,5 pont

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gubaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirketorta ínyenceknek » Almás-tejszínes csirkemell » Változat csirke pitére » Csirkemell zöldségekkel
» Csirkés pizza görögösen » Tepsiscsirke zöldborsóval » Kajszibarackos csirkemell » Sárgarépás csirkeszárny
» Mexikói csirke 2. » Csirke papírban sütve » Kertvégi csirkemell » Gesztenyés csirkemáj
» Csirkemájas metélt » Provence-i csirketál » Tom csirkelevese » Csirkemell zabtésztában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.