| Mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártással receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemell méz só bors tárkony A mártáshoz: 2 tojás sárgája 8 dkg cukor 1 evőkanál liszt 2,5 dl tej 1 teáskanál fahéj Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágom, ízesítem sóval, borssal és pici tárkonnyal. Egy lábasban olajat hevítek, és alacsony tűzön puhulásig sütöm a húsokat. Ezután ráöntök kb. 1-2 evőkanál mézet, és ezzel kevergetem tovább. Fedő alatt kb. 20 percig párolom, hogy az ízek összefőjenek. A szószhoz 2,5 dl tejet elkeverek 1 teáskanál fahéjjal. Felforralom, majd hozzáadom a tojássárgákat, és habverővel simára dolgozom. Hozzáadom a 8 dkg cukrot, egyneműsítem, majd a végén 1 evőkanál lisztet adok hozzá, elkeverem. Az elkészített szószt vízgőz fölött sűrítem. A szósz elkészültével tálalok. Az édes csirkéhez rizs vagy barnarizs illik. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: RLindi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |