| Meggykrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dkg vaníliás pudingpor, # 4 tojás, # fél liter meggylé, # 10 dkg cukor, # 25 dkg meggy, # 1 dl tejszín. Elkészítés: Készítsük elő a poharakat, tegyük az aljára a kimagozott meggyet, néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez. A tojások sárgáját kis cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a pudingport és a meggylé harmadát. A tojásfehérjéket a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A maradék meggylét a maradék cukorral felforraljuk. A forró cukros meggylével leöntjük a pudingporos keveréket, simára keverjük és lassú tűzön, állandó kevergetés közben (könnyen csomósodik!) sűrűre főzzük. A fehérjehabot óvatos mozdultatokkal hozzákeverjük és elosztjuk a poharakba. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe. Tálalás előtt tejszínhabbal és a félretett meggyszemekkel díszítsük. A receptet beküldte: Huncutpanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |