| Marhaszelet salátakörítéssel receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg marhahátszín, 2 dl olaj a pácoláshoz, 5 dkg füstölt szalonna, 2 db tojás, 2 evőkanál mustár, 1 dl tejföl, só, örölt bors, 50 dkg burgonya, 1 csomag petrezselyem, 2 dkg vaj, 3 fej saláta. Elkészítés: A húst négy egyforama szeletre vágjuk, olajjal leöntve 2 napig a hűtőben pácoljuk. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk. A salátát megmossuk, leveleire tépkedjük. A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük. Az apró kockákra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, és ebben a zsírban sütjük meg az olajbol kivett, besózott marhaszeleteket. Ha mindkét oldala megsült, félre tesszük. A serpenyőben maradt zsírhoz tejfölt, mustárt, apróra vagdalt kemény tojást teszünk, sózzuk, borsozzuk, és ha kellőképpen felhevült, belekeverjük a fejes salátát. 2-3 perc párolás után a hússzeletekre halmozva tálaljuk. Petrezselymes vajas burgonyát kínálunk hozzá. Petrezselymes burgonya elkészítése: Vajban futtatott vágott petrezselyemmel összekeverjük a főtt, leszűrt burgonyát. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |