Tutireceptek.hu fejléc

Marhafarok pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 marhafarka,
10 dkg füstölt szalonna,
5 dkg zsír,
3 nagy fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál házi paprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 babérlevél,
só,
száraz vörösbor.

Elkészítés:
A farkat megtisztítom, majd az ízeknél eldarabolom.
A zsírban kiolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd aranysárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst.
Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm.
Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát.
Beleteszem a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (fél deci bornál többe soha nem teszek bele).
Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.
Sós burgonyával tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolpörkölt 2. » Betyárpörkölt » Alföldi zúzapörkölt » Nyúlpörkölt
» Borsópörkölt nokedlivel » Karfiolpörkölt tojással » Vörösboros gombapörkölt » Erdész pörkölt
» Köröm pörkölt » Virsli (tavaszi) pörkölt » Karfiolpörkölt » Marhapörkölt
» Pusztapörkölt » Mexikóis csirkepörkölt » Őzpörkölt » Tojás pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.