| Mandulás sült hal sonkával, gombával, sajtmártással receptHalas ételek Hozzávalók: 600 g fagyasztott tengeri hal filé 50 g kukoricadara 2 db tojás 25 g szeletelt mandula A mártáshoz: 500 g főző tejszín 200 g sajt 400 g szeletelt csiperkegomba (konzerv) frissen őrölt bors 100 g sonka (szeletelt) A díszítéshez: 4 csipet friss salátakeverék Elkészítés: A fagyos halról a jeget leolvasztjuk, sózzuk és borsozzuk. Addig félretesszük, míg a mártást elkészítjük. A sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk. A gomba levét leszűrjük. A sajtot, sonkát és a gombát összekeverjük, a tejszínnel és egy kis borssal ízesítjük, lefedjük és hűtőbe rakjuk fél órára. A halat a kukoricadarával beszórjuk, a felvert tojásba belemártjuk, ezután meg a mandulában forgatjuk meg. Bő forró olajban kisütjük. A halat forrón, a mártást hidegen tálaljuk, és egy kis salátával díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |