| Mandulaízű, laktózmentes csokoládélikőr receptItalok, koktélok Hozzávalók: 4 tojás sárgája 2 evőkanál csokoládéízű pudingpor 2 evőkanál keserű kakaópor 20 dkg kávéfehérítő v. kávéízesítő krémpor 50 dkg porcukor 2 fiola mandulaaroma 0,5 liter felforralt, kihűtött víz 4 dl konyak Elkészítés: A pudingport és a kávékrémport leturmixoljuk, 4,5 dl vízzel felfőzzük, kihűtjük. A tojássárgákat fehéredésig keverjük 0,5 dl vízzel és a porcukorral, állandó keverés közben hozzáadjuk a kakaóport, a mandulaaromát, a pudingos keveréket, végül a konyakot. Tanácsok: Az alkoholos italokat mindig csavaros tetejű, jól zárható üvegekben tároljuk, - sohase pet-palackban! A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |