| Mandula (az esküvők kedvenc sütije) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 36 dkg liszt 25 dkg Ráma 22 dkg porcukor 20 dkg darált dió 2 evőkanál kakaó KRÉM: 3 egész tojás 25 dkg porcukor 25 dkg Ráma 1 mandula aroma Elkészítés: A tésztához valókat jól összedolgozzuk és a speciális mandula formákba teszünk egy kis tésztát.Csak keveset,mert sütés közben megdagad.Előmelegített sütőbe(kb.190-210 C) 8-10 perc alatt megsütjük.Kicsit hagyjuk kihűlni,majd kiütögetjük a formából.(Ha nagyon kihűl,nem jön ki a formából.) Krém: A tojásból és a porcukorból gőz fölött sűrű krémet főzünk.(Tényleg sűrűt,külünben nagyon híg lesz a krém.)Félig kihűtjük,majd hozzáadjuk a Rámát és a mandula aromát. Tanácsok: A speciális formákat akár 100Ft-os boltban is meglehet venni.20 forma kb.150Ft. A sütit,ha megtöltöttük érdemes folpackkal lefedni,mert úgy hamarabb megpuhul. Kicsit időigényes,de, istei finom!!! Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: bano Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |