| Mákparfait forró meggy soute-val receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 dl tejszín 15 dkg darált mák 5 dkg vaníliás cukor 25 dkg kristály cukor 30 dkg meggy 5 dkg szeletelt mandula Elkészítés: A tejszínt egy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és 10 dkg kristály cukrot. habverővel, kemény habot készítünk, majd hozzá adjuk a mákot, óvatosan elkeverjük, majd formába tesszük, és lefagyasszuk. A maradék kristály cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, hozzáadjuk a mandulát, picit átforgatjuk. Hozzáadjuk a meggyet is, és ha frissből csináljuk, akkor egy pici konyakot is. Átforraljuk, és kész is. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: tlia Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |