| Májgombóc betét húsleveshez receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg sertésmáj vagy 2 darab csirkemáj 1 tojás fél fej hagyma fél csokor petrezselyemzöld zsemlemorzsa só frissen őrölt bors kevés olaj Elkészítés: A májat megmossuk, ledaráljuk vagy késes aprítóban pépesre zúzzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk vagy reszeljük, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A májat a tojással, dinsztelt hagymával, az apróra vágott petrezselyemmel jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és apránként hozzákeverünk annyi zsemlemorzsát, hogy formázható, de nem kemény massza legyen. Fél órát állni hagyjuk, majd apró gombócokat formázunk belőle, és kifőzzük sós főzőlében. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |