| Magyaros sertésszűz tarhonyával receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg sertésszűz, egy nagy fej vöröshagyma, 3 db paradicsom , 3 db t. v. paprika , 3 gerezd fokhagyma, só, bors, kömény, majoránna, pirospaprika, csípős paprikakrém , liszt, olaj, 40 dkg tarhonya, 8,5 dl víz. Elkészítés: Vágjuk fel a hagymát és a paprikát vékony félkarikákra, cikkekre a paradicsomot. A húst vágjuk fel nagyjából 5 dkg-os szeletekre, forgassuk meg lisztben, majd kevés forró olajon süssük mindkét oldalukat pirosra. Tegyük félre, szűrjük le az olajat. Az olajat forrósítsuk fel megint és dinszteljük meg benne a hagymát, majd a paprikát, végül a paradicsomot is. Ízesítsük sóval, borssal, köménnyel, majoránnával, és a paprikákkal. Öntsünk rá annyi vizet, hogy épp ellepje. Főzzük körülbelül 5 percet közepes lángon, majd tegyük bele a húsokat is és főzzük további 10 percet ugyanazon a hőmérsékleten. A tarhonyát a következő módon készítsük el. Először mossuk át, majd csepegtessük le és forró olajon pirítsuk mintegy 5 percet, amíg szép aranybarna színt nem kap. Ekkor öntsük fel a 8,5 dl forró vízzel, keverjünk rajta egyet, majd fedjük le. Vigyázat! Mikor beleöntjük a forró vizet rengeteg gőz fog képződni, legyen rajtunk konyhai kesztyű és hosszú ujjú felső. Főzzük 7 percet, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni, amíg minden más elkészül. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |