| Madárbegysaláta currys bulgurral és sonkával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 15 dkg bulgur, 1 nagy evőkanál currypor, 1 doboz joghurt, 5 dkg sonka, vékony csíkokra vágva, 2 evőkanál narancslé, 2 evőkanál fehérbor-ecet. Elkészítés: A bulgurt egy kisebb edénybe szórjuk, megsózzuk, felöntjük annyi lobogva forró vízzel, hogy teljesen ellepje. Lefedve állni hagyjuk, hogy megfőjön, kb 15 perc alatt. A joghurtot elkeverjük a curry-porral és a sóval. A sonkaszeleteket egy serpenyőben kevés olajon ropogósra sütjük, majd szűrőlapáttal kiszedve félretesszük. A visszamaradt zsiradékot óvatosan elkeverjük a narancslével és az ecettel, megborsozzuk és sózzuk. A megfőtt bulgurt egy villával óvatosan fellazítjuk, és elkeverjük ez előkészített currys joghurttal. A madárbegy salátát elkeverjük a serpenyőben lévő öntettel. Tálalunk. Először egy kupac zöldsalátát halmozunk a tálra. Erre púpozunk egy adag bulgurt, majd az egészet megkoronázzuk a sonka-csíkokkal. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |