| Libamájjal göngyölt szarvas hátszín receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg szarvas hátszín, 4 szelet bacon szalonna, 20 dkg libamáj, 20 dkg vargánya gomba, 1 pohár tejföl, 1 db. zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, só, bors ízlés szerint, 2 tk. piros paprika, 1 tk. majoranna, 2 tk. ételízesítő, 10 dkg házi szeder lekvár. Elkészítés: A hátszínt vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. A libamájat kisebb darabokra szeljük, s egy hússzelet alá teszünk egy szelet bacon szalonnát, bele egy darab libamájat, így feltekerjük a szeleteket, fogpiszkálóval rögzítjük. A hagymát apróra vágjuk, olajon elkezdjük fonnyasztani. Rádobunk szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, apróra vágott gombát, az egészet tovább pirítjuk. Fűszerezzük piros paprikával, ételízesítővel, sóval, borssal, és egy kevés szeder lekvárral. Ebbe helyezzük a göngyölt hús szeleteket, felengedjük egy kis vízzel, s mindaddig utána töltögetjük, amíg készre nem pároltuk. A legvégén hozzáadjuk a tejfölt és kiforraljuk. A legfinomabb bográcsban, agyag edényben, vagy vastag falú serpenyőben. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |