| Lepényhal pikáns krumplisalátával, szalonnás hagymával receptHalas ételek Hozzávalók: 4 szelet lepényhal filé 5 db nagyobb burgonya 4 szál újhagyma 1 ek. liszt só, bors 1 ek. almaecet 1 tk. cukor 10 dkg füstölt szalonna 2 ek. olívaolaj Elkészítés: A burgonyát megmosom és héjában megfőzöm. Még melegen lehúzom a héját, és amikor kihűlt, karikára vágom (ha túl nagyok, akkor félkarikára). Közben elkészítem a salátaöntetet. 2-3 dl vizet elkeverek a cukorral, almaecettel, sóval és egy kis borssal. Az újhagymát megtisztítom, és a zöldjével együtt karikára vágom. A negyedét félreteszem, a többit pedig a burgonyával együtt az öntethez keverem, és hűtőbe teszem. A szalonnát apró darabokra vágom, és egy kisebb serpenyőben megpirítom a maradék újhagymával. A lepényhalat sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom, és az olívaolajon mindkét oldalukat megsütöm, majd meglocsolom frissen facsart citromlével. Tálaláskor 2 szelet lepényhalat teszek egy tányérra, ráhalmozok a szalonnás hagymából, és a krumplisalátából is teszek mellé. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |