| Lecsós-padlizsános rakott tészta receptTésztafélék Hozzávalók: • 1 nagyobb padlizsán • 2 db hagyma • 2 db paprika • 5-6 db paradicsom • 4 gerezd fokhagyma • 1 kis doboz konzerv kukorica • 25 dkg metélt tészta vagy spagetti • olívaolaj • só • bors • salátafűszer • sajt szeletek Elkészítés: 1.) Forró sós vízben megfűzzük, és lecsepegtetjük a tésztát. 2.) A padlizsánt lehéjazzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a szeleteket sós vízbe áztatjuk. 3.) A zöldségekből lecsót készítünk: A hagymát megtisztítjuk, és (olíva)olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a felkockázott paprikát, paradicsomot, és puhára pároljuk. Adhatunk hozzá egy kis vizet is, hogy még levesebb legyen. Megfűszerezzük sóval, borssal, salátafűszerrel, (én zöldség ízvarázst is használok), és alaposan megrotyogtatjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, és rányomjuk a fokhagymákat. (Bár én nem így terveztem, Ká a zöldségeim közé kevert egy fél rúd felkarikázott kolbászt is. :o)) 4.) Kivajazunk egy kerek sütőformát, szeletenként belesimítjuk a padlizsánt. 5.) A forró tésztát összekeverjük a lecsóval, és a padlizsánszeletekre öntjük. Eligazgatjuk, majd a tetejére néhány szelet sajtot teszünk. 6.) Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Tanácsok: Ha beleviszitek a saját ízvilágotokat,egyénileg fűszerezitek,istenien finom!!!Meg amúgy is!!! A receptet beküldte: Kismogyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |