| Kusz-kuszos birka egytálétel receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg birkacomb kockára vágva, 1 fej hagyma, 10 dkg húsos szalonna, 1 nagy karalábé, 2 nagy sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, kevés víz, 15 dkg kusz-kusz, só, pirospaprika, friss tárkony Elkészítés: Az apró kockára vágott szalonnát és hagymát megdinszteljük. Elég az a zsiradék, ami kiolvad a szalonnából. Majd rádobjuk a húst, és 2-3 perc alatt azt is megdinszteljük. Sózzuk, pirospaprikával meghintjük. A nagyobb darabokra vágott karalábét, és a kb. 2 cm szélesre darabolt répát rádobjuk, friss tárkonnyal ízesítjük. Aláöntünk kb. 1 dl vizet, összekeverjük. Rárakjuk a fedőt, felforraljuk, megvárjuk, amíg az edény eléri a megfelelő hőfokot, majd takarékra vesszük a főzőlapot. Kb. 1 óra 10 perc kell, hogy a hús teljesen megpuhuljon. Az így megfőtt ételben minden megtartja az eredeti alakját, mivel nem kevergettük. Rárakjuk a kusz-kuszt, megkeverjük. Visszarakjuk a fedőt, és már a lekapcsolt tűzhelyen, a saját gőzében megpároljuk benne a tésztát is. Tanácsok: Ezt az ételt thermo systemes edényben készítettem, így a receptben jelölt hivatkozások (pl. Hőfok), és a főzési idő ezért alakult így. A receptet beküldte: Kiradahatir Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |