Tutireceptek.hu fejléc

Kusz-kuszos birka egytálétel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg birkacomb kockára vágva, 1 fej hagyma, 10 dkg húsos szalonna, 1 nagy karalábé, 2 nagy sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, kevés víz, 15 dkg kusz-kusz, só, pirospaprika, friss tárkony

Elkészítés:
Az apró kockára vágott szalonnát és hagymát megdinszteljük. Elég az a zsiradék, ami kiolvad a szalonnából. Majd rádobjuk a húst, és 2-3 perc alatt azt is megdinszteljük. Sózzuk, pirospaprikával meghintjük.
A nagyobb darabokra vágott karalábét, és a kb. 2 cm szélesre darabolt répát rádobjuk, friss tárkonnyal ízesítjük. Aláöntünk kb. 1 dl vizet, összekeverjük. Rárakjuk a fedőt, felforraljuk, megvárjuk, amíg az edény eléri a megfelelő hőfokot, majd takarékra vesszük a főzőlapot. Kb. 1 óra 10 perc kell, hogy a hús teljesen megpuhuljon.
Az így megfőtt ételben minden megtartja az eredeti alakját, mivel nem kevergettük.
Rárakjuk a kusz-kuszt, megkeverjük. Visszarakjuk a fedőt, és már a lekapcsolt tűzhelyen, a saját gőzében megpároljuk benne a tésztát is.

Tanácsok:
Ezt az ételt thermo systemes edényben készítettem, így a receptben jelölt hivatkozások (pl. Hőfok), és a főzési idő ezért alakult így.


A receptet beküldte: Kiradahatir


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz egytálétel » Csírás-tojásos egytálétel » Gyors zöldséges egytálétel » Jemeni birkasült
» Cukkinis egytálétel » Jászberényi birkapörkölt » Birkapörkölt Erzsi módra » Birkapörkölt
» Akbari birka-pulao » Birkafasírt (8 személyre) » Kínai egytálétel » Tojásos egytálétel
» Pikáns egytálétel » Birkahúsos kukoricakása » Birka burgonyaágyban » Karfiolos egytálétel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.