Tutireceptek.hu fejléc

Kumquat likőr recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
500 g mandarin
500 g barna kandiscukor
2 szegfűszeg
1 fahéjrúd
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 üveg (0,7 l) konyak vagy égetett szesz

Elkészítés:
A gyümölcsöt forró vízben megmossuk, és szárazra törölgetjük. A mandarinokat egy villával többször megszurkáljuk, és egy alaposan kimosott, lecsöpögtetett, 1,5 l űrtartalmú üvegbe helyezzük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az üveget jól lezárjuk. Szobahőmérsékleten legalább 4 hétig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben néha felrázzuk. Ezután a likőrt egy 2 réteg papírtörlővel kibélelt szitán leszűrjük, díszes üvegekbe töltjük, és újra 3 hétig állni hagyjuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggylikőr » Likőrös dominószelet » Mézeskalács likőr » Vérnarancs likőr
» Olasz citromlikőr » Egg nog (Meleg tojáslikőr) » Karácsonyi tojáslikőr » Vodka kávélikőrrel
» Francia likőr » Citromlikőr » Kávés ír krémlikőr » Diólikőr
» Csillagánizs likőr » Csokoládélikőr 2 » Sörlikőr » Ír likőr


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.