| Kukoricás hal spenótos burgonyával receptHalas ételek Hozzávalók: 2 főre: 2 tengeri halfilé egyenként kb. 20-25 dkg (pl. tőkehal), 4-5 ek kukoricakeményítő, 1 tojás, 2 ek szezámsó, 4 ek finomra aprított (bio) kukoricadara, 2 szem burgonya, 1 nagy marék leveles spenót, 8 dkg zsiradék (pl. vaj), tej, só, őrölt szerecsendió, 2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A burgonyát sós vízben főzzük puhára. A leveles spenótot egy tk vajjal, a fokhagymával együtt pároljuk puhára fedő alatt. TIPP: A spenóton hagyjunk pici nedvességet, mert ennek köszönhetően gyorsabban összeesik, és a saját levében megpárolódik. Nem kell magas hőfokon párolni, a fedő alatt alacsony hőmérsékleten is megfonnyad gyorsan (nálam villanytűzhely 2-es fokozata). A szezámsót keverjük össze a kukoricadarával. A halakat először forgassuk meg a keményítőbe, majd a tojásba, végül a szezámsós darába. Forró zsiradékban süssük minden oldalukat arany barnára. A burgonyát tőrjük át, keverjük bele a vajat, tejet (ki milyen hígra szereti), és a lecsepegtetett spenótot. Frissen tálaljuk A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |