Tutireceptek.hu fejléc

Krumplileves bevert tojással recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg újburgonya,
10 dkg sárgarépa,
5 dkg fehérrépa,
1/2 szál póréhagyma,
1 szárzeller,
3 evőkanál olívaolaj,
1 babérlevél,
1 evőkanál vágott petrezselyem

a bevert tojáshoz:
4 tojás,
1 evőkanál ecet

Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket vágd apróra, az alaposan lesúrolt, mosott burgonyát kis kockára. A felforrósított olívaolajon futtasd meg a sárga- és a fehérrépát meg a póréhagymát, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Sózd, borsozd meg, add hozzá a babérlevelet, és forrald fel. Ha a lé már forr, tedd bele a burgonyát és a zellert. Takaréklángon főzd, majd amikor épp megpuhult a burgonya (ne főzd szét!) a levest húzd le a tűzről és szórd meg a petrezselyemmel.
A bevert tojáshoz forralj vizet, és keverd bele az ecetet. Üss kis merőkanálba egy tojást, és mártsd a forró-lobogó vízbe. Várj néhány pillanatot, amíg a szélén a tojásfehérje keményedni kezd, majd borítsd ki a kanálból és egymás után üsd bele a többi tojást, és főzd ízlés szerinti keménységűre. Amikor elkészült, szűrőkanállal szedd hideg vízbe, öblítsd le, majd tálaláskor tedd a levesbe.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertésnyelv tojással » Kelkáposztás krumplileves » Savanykás krumplileves » Padlizsán tojással
» Paradicsomos krumplileves » Tojással töltött káposzta » Tojássaláta » Póréhagymás krumplileves
» Savanyú krumplileves » Tojással töltött borda » Tojással töltött húslabdák » Tormás tojássaláta
» Ananászos tojássaláta » Karfiolos krumplileves » Tojással töltött fasírt » Sajtos almás tojássaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.