| Krumplileves bevert tojással receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg újburgonya, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 1/2 szál póréhagyma, 1 szárzeller, 3 evőkanál olívaolaj, 1 babérlevél, 1 evőkanál vágott petrezselyem a bevert tojáshoz: 4 tojás, 1 evőkanál ecet Elkészítés: A megtisztított zöldségeket vágd apróra, az alaposan lesúrolt, mosott burgonyát kis kockára. A felforrósított olívaolajon futtasd meg a sárga- és a fehérrépát meg a póréhagymát, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Sózd, borsozd meg, add hozzá a babérlevelet, és forrald fel. Ha a lé már forr, tedd bele a burgonyát és a zellert. Takaréklángon főzd, majd amikor épp megpuhult a burgonya (ne főzd szét!) a levest húzd le a tűzről és szórd meg a petrezselyemmel. A bevert tojáshoz forralj vizet, és keverd bele az ecetet. Üss kis merőkanálba egy tojást, és mártsd a forró-lobogó vízbe. Várj néhány pillanatot, amíg a szélén a tojásfehérje keményedni kezd, majd borítsd ki a kanálból és egymás után üsd bele a többi tojást, és főzd ízlés szerinti keménységűre. Amikor elkészült, szűrőkanállal szedd hideg vízbe, öblítsd le, majd tálaláskor tedd a levesbe. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |