| Koronázási csirke saláta karácsonyra receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 4 szeletelt főtt csirkemell 2 evőkanál olívaolaj 1 citrom héja és leve 2 evőkanál curry paszta 1 apróra vágott hagyma csipetnyi sáfrány 3 apróra vágott hámozott friss sárgabarack 4 evőkanál száraz fehérbor 2 evőkanál mangó dzsem 2 evőkanál tejszín 6 evőkanál majonéz 1 evőkanál paradicsompüré 4 adag főtt basmati rizs Marék mazsola, a díszítéshez 1 apróra vágott zöldhagyma a díszítéshez 1 vékonyra szeletelt aszalt sárgabarack a díszítéshez Elkészítés: 1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük a hagymát 5 percig. 2. Adjuk hozzá a friss sárgabarackot, curry pasztát, fehér bort, dzsemet, sáfrányt, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. 3. Fedjük le és főzzük 5 percig. 4. Vegyük le a fedőt és főzzük további 5 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik. 5. Hagyjuk kihűlni a keveréket. 6. Keverjük a tejszínt és majonézt össze és keverjük a mártáshoz. Fűszerezzük ízlés szerint, és hűtsük le. 7. Rendezzük el a csirke szeleteket a hideg főtt basmati rizs ágyon. 8. Kanalazzuk a szószt a csirkére. 9. Díszítsük mazsolával, zöld hagymával és aszalt sárgabarack csíkokkal a tetejét. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |