| Kontyos karaj burgonyás gofrival receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet karaj 3 zsemle 3 dl tej 1 fej hagyma 2 db tojás 1 doboz májpástétom (lehet bármely májkrém,ki mit szeret) só bors szerecsendió majoránna petrezselyemzöld felaprítva 5 dkg reszelt sajt 2 evőkanál olaj Elkészítés: A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Olajban világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát. Elkeverjük a tejbe áztatott, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, majoránnával, szerecsendióval, sóval, borssal, a tojásokkal,petrezselyemzölddel. Keverőgéppel jó simára kikeverjük. A hússzeletekre rakjuk. Egy tepsit vagy hőálló edényt kivajazunk,a hússzeleteket lerakjuk, rá a tölteléket és sütőben megsütjük. A pecsenyelével közben locsolgatjuk. A sütőből kivéve azonnal megszórjuk reszelt sajttal, és forrón tálaljuk. Burgonyás gofri: A krumplit megfőzzük,megpucoljuk, lereszeljük. Olajon egy kisebb, apróra vágott hagymát üvegesre párolunk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Összekeverjük a krumplival, sózzuk, kicsi őrölt szerecsendiót hintünk rá és sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |