| Könnyű rakott karfiol csirkemellel receptHúsételek Hozzávalók: 25 dkg rizs 1 közepes karfiol 50 dkg csirkemell filé fél zöldpaprika 3 dkg vaj 4 dl tejföl 4-5 gerezd fokhagyma 0, 5 dl olaj só bors ételízesítő Elkészítés: A rizst kevés olajon lepirítjuk, dupla mennyiségű vízzel felengedjük, majd ételízesítővel, őrölt borssal és fél zöldpaprikával fűszerezzük, puhára pároljuk. A karfiolt rózsákra szedjük, és sós vízben puhára pároljuk, majd lecsepegtetjük. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Őrölt borssal, sóval, ételízesítővel ízesítjük, majd rátörjük a fokhagymát, és pici olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, pici vízzel felengedjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a fedőt levéve lepirítjuk. Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, majd az előkészített alapanyagokat rétegelve belehelyezzük. A karfiolt tesszük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizst. Ezt követően bőségesen megkenjük tejföllel, majd a fűszeres csirkemellkockákat helyezzük rá. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, majd a tetejét szintén tejföllel zárjuk. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |