Tutireceptek.hu fejléc

Könnyű rakott karfiol csirkemellel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 közepes karfiol
50 dkg csirkemell filé
fél zöldpaprika
3 dkg vaj
4 dl tejföl
4-5 gerezd fokhagyma
0, 5 dl olaj

bors
ételízesítő

Elkészítés:
A rizst kevés olajon lepirítjuk, dupla mennyiségű vízzel felengedjük, majd ételízesítővel, őrölt borssal és fél zöldpaprikával fűszerezzük, puhára pároljuk.

A karfiolt rózsákra szedjük, és sós vízben puhára pároljuk, majd lecsepegtetjük.

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Őrölt borssal, sóval, ételízesítővel ízesítjük, majd rátörjük a fokhagymát, és pici olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, pici vízzel felengedjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a fedőt levéve lepirítjuk.

Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, majd az előkészített alapanyagokat rétegelve belehelyezzük. A karfiolt tesszük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizst. Ezt követően bőségesen megkenjük tejföllel, majd a fűszeres csirkemellkockákat helyezzük rá. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, majd a tetejét szintén tejföllel zárjuk.

Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyon finom Karfiolfasírt » Rizses rakott zöldség » Virágos, rakott palacsinta » Zsemlés rakott túró
» Rakott Ziti » Rakott csusza » Alföldi rakottas » Rakott káposzta Update1
» Karfiol a mikróban » Rakott egyveleg » Mustáros rakott csirkemell » Karfiolos palacsinták
» Rántott karfiolfasírt » Pikáns karfiol » Gazdagon rakott cukkini » Hússal rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.