| Kolbásztöltelékes hústekercs receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg sovány sertéscomb só, őrölt bors és kömény 2 evőkanál pirospaprika 3-4 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olaj Elkészítés: A húsból tenyérnyi, vékony szeleteket vágunk, kissé kiverjük, megsózzuk. A leeső húsdarabokat ledaráljuk, sóval, őrölt borssal, köménnyel és az összezúzott fokhagymagerezdekkel ízesítjük, és jól összekeverjük. Az így kapott kolbásztölteléket a hússzeleteken egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk, szorosan föltekerjük, és hústűvel összetűzzük. A felforrósított olajon a hústekercsek minden oldalát megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, hűlni hagyjuk, majd a hűtőben legalább fél napig pihentetjük. Tálalás előtt a hústűt eltávolítjuk, a tekercseket vékonyan fölszeletelve tálra tesszük, savanyúságokkal díszítjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |