Tutireceptek.hu fejléc

Kolbásztöltelékes hústekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg sovány sertéscomb
só, őrölt bors és kömény
2 evőkanál pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A húsból tenyérnyi, vékony szeleteket vágunk, kissé kiverjük, megsózzuk. A leeső húsdarabokat ledaráljuk, sóval, őrölt borssal, köménnyel és az összezúzott fokhagymagerezdekkel ízesítjük, és jól összekeverjük. Az így kapott kolbásztölteléket a hússzeleteken egyenletesen elosztjuk, elsimítjuk, szorosan föltekerjük, és hústűvel összetűzzük.
A felforrósított olajon a hústekercsek minden oldalát megpirítjuk, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, hűlni hagyjuk, majd a hűtőben legalább fél napig pihentetjük.
Tálalás előtt a hústűt eltávolítjuk, a tekercseket vékonyan fölszeletelve tálra tesszük, savanyúságokkal díszítjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás hústekercs » Sajtos-sonkás hústekercs » Pozsonyi hústekercs » Sajtos hústekercs
» Könnyű Spenótos hústekercs » Pikáns hústekercsek » Spenótós hústekercs » Zöld fűszeres hústekercs
» Baconos hústekercs » Hústekercsek » Debreceni hústekercs » Fokhagymás hústekercs
» Különleges hústekercs » Darált hústekercs » Bíborcsiga hústekercse » Zöldséges marhahústekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.