| Kókuszos tejszínhabos gyümölcstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 3 tojás, 10 dkg margarin, 2 dl liszt, 1 dl cukor, fél teáskanál sütőpor Krémhez: 3 dl tejszín, 1 habfixáló, 1 dl kókuszreszelék + tetszés szerinti gyümölcs (ez fagyasztott erdei vegyes) és a gyümölcshöz illő színű tortazselépor Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, felverem a fehérjét 1 csipet sóval. A sárgákat a cukorral és a margarinnal habosra keverem. Ezután felváltva hozzákeverem a sütőporos lisztet és a felvert habot. (kis liszt aztán egy kis hab, hogy könnyű legyen keverni) Kivajazok, kilisztezek 1 gyümitortaformát belesimítom a masszát (vékony lesz, de megnő) 180 fokra előmelegített sütőben sütöm (sajnos az időt nem mértem, színre ill. tűpróba alapján döntöttem el hogy ok kb 15-20 perc) Közben zsiradék nélkül aranyszínűre pirítottam a kókuszreszeléket, gyorsan át kell önteni tányérba hűlni, mert a forró serpenyőtől is képes tovább pirulni. Ha kihűlt a tészta és a kókusz is, felverem a tejszínhabot, jó keményre, közben beleszórom a habfixálót és 2 ek porcukrot, a legvégén hozzákeverem a kókuszt. Rákenem a tésztára, megszórom a gyümölccsel, és előírás szerint megcsinálom a zselatint (a gyümi levével), rácsorgatom. A receptet beküldte: én vagyok Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |