| Kókuszos pite mogyoróhabbal receptSütemények, édességek Hozzávalók: tésztához: - 25 dkg liszt - 12 dkg vaj - 7 dkg porcukor - 2-3 ek tejföl Krém: - 25 dkg mascarpone - 12 dkg porcukor - fél vaniliarúd kikapart magja - 7 dkg kókuszreszelék - 1,5 dl habtejszin - 2 ek tejföl - 3 tk étkezési keményitő - 2 tojás diszités: - 2 dl habtejszin 4 ek mogyorókrém 1 csomag habfixáló Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk és hűtőbe tesszük legalábbi 1 órára. 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy piteformát, úgy hogy az oldalára is jusson. 180 fokon 12 perc alatt elősütjük, majd hűlni hagyjuk, közben elkészitjük a krémet. A mascarpone krém összetevőit kézi mixerrel elkeverjük, a tojásokat a végén adjuk csak hozzá. Az enyhén kihűlt tésztára öntjük és 160 fokos sütőben további 10-12 percig sütjük. A diszitéshez habbá verjük a tejszinhabot a habfixálóval, hozzáadjuk a mogyorókrémet és habzsákkal diszitjük a tortát. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |