| Kókuszba bundázott csirkeszárnyak zöldséges mártogatóssal receptHúsételek Hozzávalók: Csirkeszárny: 8 nagyobb csirkeszárny; só; őrölt bors; 12 dkg liszt; 3 tojás; 20 dkg kókuszreszelék; 4 dl olaj a sütéshez. Zöldséges mártogató: 4 paradicsom; 1 kis fej lila hagyma; 2 ecetes paprika; só; őrölt bors; 1 csokor petrezselyem; 0,7 dl fehér borecet; 0,7 dl olívaolaj. Elkészítés: A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, kókuszreszelékbe forgatjuk, és közepesen forró olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, és elkészítjük a mártogatóst. A kimagozott paradicsomokat, a lila hagymát apróra vágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra karikázott paprikát, összekeverjük, és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, borecettel, olíva olajjal ízesítjük. Tálaláskor a mártogatóst tányérokra halmozzuk, majd melléfektetjük a kókuszos csirkeszárnyakat, és friss rozmaringgal díszítjük. Tanácsok: A sütésnél vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a kókusz gyorsan megég, a hús belseje pedig nem sül át. A receptet beküldte: zsu784 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |