Tutireceptek.hu fejléc

Kókuszba bundázott csirkeszárnyak zöldséges mártogatóssal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Csirkeszárny:
8 nagyobb csirkeszárny;
só;
őrölt bors;
12 dkg liszt;
3 tojás;
20 dkg kókuszreszelék;
4 dl olaj a sütéshez.
Zöldséges mártogató:
4 paradicsom;
1 kis fej lila hagyma;
2 ecetes paprika;
só;
őrölt bors;
1 csokor petrezselyem;
0,7 dl fehér borecet;
0,7 dl olívaolaj.

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, kókuszreszelékbe forgatjuk, és közepesen forró olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, és elkészítjük a mártogatóst. A kimagozott paradicsomokat, a lila hagymát apróra vágjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra karikázott paprikát, összekeverjük, és sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, borecettel, olíva olajjal ízesítjük. Tálaláskor a mártogatóst tányérokra halmozzuk, majd melléfektetjük a kókuszos csirkeszárnyakat, és friss rozmaringgal díszítjük.

Tanácsok:
A sütésnél vigyázzunk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a kókusz gyorsan megég, a hús belseje pedig nem sül át.


A receptet beküldte: zsu784


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses-zöldséges csirke » Gombás, zöldséges husi » Zöldséges-sonkás őzgerinc » Zöldséges fehérbab leves
» Zöldséges rétes » Zöldséges gríz » Zöldséges kenyér » Zöldséges tócsni
» Zöldséges rizskoszorú » Gombás zöldséges ragu » Zöldséges brokkoli leves » Joghurtos csirkeszárnyak
» Zöldséges rakott tészta » Zöldséges rizses csirke » Zöldséges rántotta » Kínai zöldséges rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.