| Klasszikus orosz céklás káposztasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 db közepes cékla, 1-2 db kovászos uborka, 4-5 db krumpli, só, 1 db sárgarépa, 50 gramm újhagyma vagy vörös hagyma, 150 gramm savanyú káposzta, olaj. Elkészítés: A krumplit, a sárgarépát és a céklát más-más edényben megfőzzük, majd lehűtjük. Ezután megpucoljuk, és kis darabokra felszeleteljük (a répát esetleg le is reszelhetjük egy közepes reszelővel). A hagymát és a kovászos uborkát szintén felvágjuk apró kockákra. A felszeletelt zöldségeket, kivéve a céklát, összekeverjük a savanyú káposztával, és hozzáadjuk az olajat. A cékla szeleteket külön edényben szintén megöntözzük egy kis olajjal és megkeverjük. Ezután már a céklát is hozzáadhatjuk a többi összetevőhöz, jól elkeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Hagyjuk egy kicsit a salátát összeállni, miközben krumpli és a káposzta is átveszi a cékla szép lilás színét. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |