| Kivájt dinnyehéjban tálalt gyümölcscsoda receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre): 4 db sárgabarack 20 dkg szilva 1 db banán 20 dkg cseresznye 3 evőkanál citromlé 4 evőkanál méz néhány mentaágacska 10 dkg tejszínhab 2 sárgadinnye a tálaláshoz Elkészítés: Mossuk meg a gyümölcsöket, a cseresznyét, szilvát és sárgabarackot magozzuk ki, és vágjuk vékony gerezdekre. A banánt hámozzuk meg, és vágjunk kissé ferdén vékony szeleteket belőle. Egy tálban óvatosan dolgozzuk össze a felaprított hozzávalókat, majd a mézet keverjük simára a citromlével, és locsoljuk meg vele a gyümölcseinket. Mossuk meg a mentaleveleket, aprítsuk fel, majd szórjuk a salátára. Végül pedig vágjuk félbe a sárgadinnyéket, kanalazzuk ki a magokat, és vájjuk ki a húsukat is egy kb. 1 cm vastag réteget hagyva a héjában. A salátát a félbevágott dinnyecsészében tejszínhabbal díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |