Tutireceptek.hu fejléc

Kínai csirke - olcsó, egyszerű recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 egész, kifilézett csirkemell
1 doboz darabolt ananász
1 zacskó kínai (Maggi) fix
kevés olaj
pici só
4 dl rizs

Elkészítés:
A húst egyforma apró kockákra vágom, majd Wokban felforrósítom az olajat, beledobom a húst és addig sütöm nagy lángon, amíg szép színt nem kap.
Az ananászt levétől lecsepegtetem (a levet félreteszem) és a húshoz adom. Együtt még átsütöm őket. Közben a kínai fixet előírás szerint elkészítem, de a vízmennyiségbe az ananász levét is felhasználom. A húsra öntöm, egyet rottyantom és kész.
A rizst általában előtte fel szoktam tenni: forró olajban fehéredésig kevergetem, majd ráöntök 8 dl vizet, megsózom és megvárom, amíg felforr. Utána kis lángra vett sütőbe teszem, ott kevergetés nélkül elkészül és finom pergős lesz.

Tanácsok:
A rizst tányérra szedem, rászedek a csirkéből.
4 személynek elegendő.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-almás szendvics » Olcsó sós teasütemény » Egyszerű túrópuffancs » Dióval rántott csirkemell
» Csirkepörkölt betyárosan » Karácsonyi diós csirkecomb » Finom csirkefalatok » Almás rakott csirkemell
» Fokhagymás csirkemáj » Csirke raguleves alapléből » Egyszerű zöldségfasírt » Rakott csirke 2
» Tejszínes csirke/pulyka » Kínai sült rizs » Csirke vadasan » Keleties csirkehúsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.