| Ketchup befőzés receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 12 kg paradicsom 1 kg paprika (jobb a piros, szebb lesz a színe) 1 kg alma 1 kg hagyma 4-5 gerezd fokhagyma 4-5 szál zeller 1 nagy csokor petrezselyemzöld 20 dkg cukor 1 dcl ecet 1,5 evőkanál só 2 kiskanál mustármag 2 kiskanál szekfűbors 2 kiskanál szekfűszeg 2 kiskanál őrölt feketebors 5-6 babérlevél Elkészítés: A paradicsomot, paprikát, almát (héjastól), hagymát (félbevágva), fokhagymát, zellert, petrezselyemzöldet felteszem főni, ha megpuhult, átpaszírozom. Merülő mixerrel simára keverem. Újra felteszem főni, hozzáadom az ízesítőszereket, a darabos fűszereket kis zsákban belelógatom, az ecetet a végén öntöm bele. Főzöm még 2-3 órát, hogy sűrűsödjön, ha jónak látom, üvegekbe merem, szárazdunsztba teszem 24 órára. Tanácsok: 3 év alatt kísérleteztem ki ezt több receptből, a családnak ez ízlik legjobban, kb. 1 évre elég ez az adag (6-an esszük). Lehet még hozzátenni egyéb fűszereket is ízlés szerint, vagy több cukrot, ecetet. 10 éve így teszem el. Tegnap csináltam, elfelejtettem ecetet hozzáönteni, így is jó lett, legalább egészséges. A receptet beküldte: Leoborta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |