Tutireceptek.hu fejléc

Képviselőfánk édesítőszerrel recept

Kategória:


Hozzávalók:
A tésztához

170 g vaj
250 ml víz
280 g finomliszt
9 db tojás

A krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál finomliszt
7 ek édesítőszer
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 l tej

A habhoz

500 ml habtejszín
4 ek édesítőszer
1 csomag habfixáló

Elkészítés:
A vizet egy zománcos fazékban felforraljuk a vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg el nem válik a fazék oldalától.
A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd habverővel egyenként belekeverjük az egész tojásokat.
A sütőlemezt enyhén bevajazzuk és kiskanál segítségével, kellő távolságra diónyi halmokat rakunk a tésztából.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és kevés vízzel meghintjük, és az így képződött gőzben lassan pirosra sütjük.
Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!
A kihűlt fánkokat ketté vágjuk és a krémmel és a tejszínhabbal megtöltjük.

Krém elkészítése:

A vaníliás pudingport, lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával.
A maradék tejet felforraljuk az édesítő szerrel és sűrű krémet főzünk.
Még forrón belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét.
Hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt a fánkokba töltenénk.


Hab elkészítése:

A habtejszínből az édesítőszerrel és a habfixálóval kemény habot verünk és ezt kanalazzuk a krém tetejére.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojáslikőrös képviselőfánk » Nagyon finom képviselőfánk » Gyors képviselőfánk » Képviselőfánk
» Epres képviselőfánk » Cukormentes képviselőfánk » Képviselőfánk diabetikus » Tavaszi frissítő (epres)
» Durumtésztás lasagne » Gombás-tejfölös hús » Tepsis zoldsegek » Update Gofri Stellától
» Mirinda - szelet » Káposztás knédli update1 » Rigó Jancsi Emyke módjára » Császármorzsa diétásan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.