| Képviselőfánk édesítőszerrel receptHozzávalók: A tésztához 170 g vaj 250 ml víz 280 g finomliszt 9 db tojás A krémhez 1 csomag vaníliás pudingpor 4 evőkanál finomliszt 7 ek édesítőszer 1 csomag vaníliás cukor 2 db tojás 1 l tej A habhoz 500 ml habtejszín 4 ek édesítőszer 1 csomag habfixáló Elkészítés: A vizet egy zománcos fazékban felforraljuk a vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg el nem válik a fazék oldalától. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd habverővel egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A sütőlemezt enyhén bevajazzuk és kiskanál segítségével, kellő távolságra diónyi halmokat rakunk a tésztából. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és kevés vízzel meghintjük, és az így képződött gőzben lassan pirosra sütjük. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! A kihűlt fánkokat ketté vágjuk és a krémmel és a tejszínhabbal megtöltjük. Krém elkészítése: A vaníliás pudingport, lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával. A maradék tejet felforraljuk az édesítő szerrel és sűrű krémet főzünk. Még forrón belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. Hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt a fánkokba töltenénk. Hab elkészítése: A habtejszínből az édesítőszerrel és a habfixálóval kemény habot verünk és ezt kanalazzuk a krém tetejére. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |