| Kelbomba receptHúsételek Hozzávalók: 1-1,2 kg-os kelkáposzta Töltelék: 2 szikkadt zsemle 1 nagy v.hagyma 2 g.fokhagyma 5 dk füstölt szalonna 50 dk darált hús 2 tojás 5 dk rizs 1 kk majoranna 1 kk p.paprika kömény,só,bors 3 dk reszelt sajt 15 dk szeletelt bacon szalonna 2 dl tejföl Elkészítés: Kelkáposzta fejet sós vízben 15 percig főzzük.Lecsepegtetjük.Mikor kihűlt Óvatosan kihajtogatjuk a külső leveleket,tömör közepét pedig kivágjuk és felaprítjuk. Zsemlét megáztatjuk.Hagymákat finomra vágjuk és a szalonnával megpirítjuk.Darált húst,zsemlét,hagymás szalonnát,tojást,rizst,fűszereket jól összegyúrjuk.A töltelék felét a kellevelek közepére halmozzuk,gömbölyűre formázzuk és körbe-szorosan felhajtjuk rá a levelek felét.Megkenjük 1,5 dl tejföllel,majd rátapasztjuk a maradék tölteléket,leveleket és megint bekenjük tejföllel.Betakarjuk a labdát 15 dk szeletelt baconnal,hústűvel megtűzzük és 180 fokon kb.1,5 órán át sütjük.Tálalás előtt 10 percig pihentetjük.Eltávolítjuk a hústűket,kerek tálra tesszük,felezett mini paradicsommal körbe díszíthetjük a tálat.Tortaszerűen szelve kínáljuk. Tanácsok: Finom és nagyon jól mutat.Készen olyan mintha csak egy fej káposzta lenne,rajta lelógó szalonna csíkokkal. Jó étvágyat kívánok hozzá! Kalóriatartalom: 530 kcal A receptet beküldte: angyalka105 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |