| Karfiolos rakott csirkemell franciásan receptHúsételek Hozzávalók: 1 közepes db karfiol 50 dkg csirkemell filé 600 g tejföl 25 dkg sajt 4 gerezd fokhagyma só ízlés szerint 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez) 4 ek napraforgó olaj 8 ek zsemlemorzsa 2.5 l víz (a karfiol főzéséhez) Elkészítés: Először feltesszük főzni egy nagy edénybe, sós vízbe a karfiolt, rózsáira szedve. Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és besózzuk. A tejfölt összekeverjük a 4 gerezd zúzott fokhagymával és egy kis sóval. Olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát. Ha a karfiol megpuhult (vigyázz, nehogy túl puha legyen, mert akkor később nagyon szétesik), a rózsákat átforgatjuk a prézliben. Egy nagy tepsit vagy üvegedényt kikenjük a vajjal, és belerakunk egy réteg csirkemellet. Meglocsoljuk egy kis fokhagymás tejföllel, majd rárakunk egy réteg prézlis karfiolt, majd megint tejfölt és egy adag reszelt sajtot. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg van az alapanyagokból úgy, hogy a végén a tetején jó sok sajt legyen. Előmelegített sütőben kb. 20 percig készre sütjük (akkor jó, ha szép aranybarna lesz a sajt a tetején). A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |