Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos rakott csirkemell franciásan recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 közepes db karfiol
50 dkg csirkemell filé
600 g tejföl
25 dkg sajt
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
4 ek napraforgó olaj
8 ek zsemlemorzsa
2.5 l víz (a karfiol főzéséhez)

Elkészítés:
Először feltesszük főzni egy nagy edénybe, sós vízbe a karfiolt, rózsáira szedve.
Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és besózzuk.
A tejfölt összekeverjük a 4 gerezd zúzott fokhagymával és egy kis sóval.
Olajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
Ha a karfiol megpuhult (vigyázz, nehogy túl puha legyen, mert akkor később nagyon szétesik), a rózsákat átforgatjuk a prézliben.
Egy nagy tepsit vagy üvegedényt kikenjük a vajjal, és belerakunk egy réteg csirkemellet. Meglocsoljuk egy kis fokhagymás tejföllel, majd rárakunk egy réteg prézlis karfiolt, majd megint tejfölt és egy adag reszelt sajtot. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg van az alapanyagokból úgy, hogy a végén a tetején jó sok sajt legyen.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig készre sütjük (akkor jó, ha szép aranybarna lesz a sajt a tetején).


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorószószos csirkemell » Túróval rakott zöldbab » Szegfűszeges csirkemell » Virslis rakott kelbimbó
» Natúr sült csirkemell » Karfiolos húsos tarhonya » Rakott zöldségek » Rakott egyveleg
» Rakott mexikói tészta » Paradicsomos csirkemell » Rakott krumpli másként » Tarhonyás rakott zöldbab
» Gombás-sonkás csirkemell » Balkáni rakott hús » Rakott karaj burgonyával » Rakott sütőtök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.