| Karamelles almával töltött palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: (6 személyre): • 25 dkg liszt • 5 dl tej • 1 dl sör • 2 evőkanál olaj • 6 tojássárgája • 6 dkg cukor • 1 tasak vaníliáscukor • csipetnyi só a töltelékhez: • 3 alma • 10 dkg vaj a karamellhez: • vaj, porcukor Elkészítés: A tésztához a lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a tej felét, és simára dolgozzuk. Beleöntjük a sört, az olajat, belekeverjük a tojássárgáját, a maradék tejet, a cukrot és a sót. Sima masszává keverjük, és 1 órát állni hagyjuk. A masszából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat vastag szeletekre vágjuk, majd a vajban mindkét oldalukon 3-4 percig pároljuk, és melegen tartjuk. A cukorból és a vízből karamellt főzünk, és az almára öntjük. Ezzel a palacsintákat megtöltjük, háromszög alakúra hajtjuk, sütőlapra tesszük. Tetejükre vajdarabkákat morzsolunk, porcukorral megszórjuk, és néhány percig meleg sütőben sütjük. Tanácsok: Valószínűleg több lesz a palacsinta, mint amennyi tölteléket készítettünk. A kész palacsintákat lefagyaszthatjuk. Felhasználáskor kevés vajban, serpenyőben megmelegítjük. A receptet beküldte: Shannai Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |