Tutireceptek.hu fejléc

Karamelles almával töltött palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
(6 személyre):
• 25 dkg liszt
• 5 dl tej
• 1 dl sör
• 2 evőkanál olaj
• 6 tojássárgája
• 6 dkg cukor
• 1 tasak vaníliáscukor
• csipetnyi só
a töltelékhez:
• 3 alma
• 10 dkg vaj
a karamellhez: • vaj, porcukor

Elkészítés:
A tésztához a lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a tej felét, és simára dolgozzuk. Beleöntjük a sört, az olajat, belekeverjük a tojássárgáját, a maradék tejet, a cukrot és a sót. Sima masszává keverjük, és 1 órát állni hagyjuk. A masszából a szokásos módon palacsintákat sütünk.
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat vastag szeletekre vágjuk, majd a vajban mindkét oldalukon 3-4 percig pároljuk, és melegen tartjuk. A cukorból és a vízből karamellt főzünk, és az almára öntjük. Ezzel a palacsintákat megtöltjük, háromszög alakúra hajtjuk, sütőlapra tesszük. Tetejükre vajdarabkákat morzsolunk, porcukorral megszórjuk, és néhány percig meleg sütőben sütjük.

Tanácsok:
Valószínűleg több lesz a palacsinta, mint amennyi tölteléket készítettünk. A kész palacsintákat lefagyaszthatjuk. Felhasználáskor kevés vajban, serpenyőben megmelegítjük.


A receptet beküldte: Shannai


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Elzászi töltött dagadó » Habos túrós palacsinta » "Bögrés"palacsinta » Óriás almás palacsinta
» Töltött húsos kifli » Spenótos palacsintacsiga » Túróval töltött paradicsom » Bodzapalacsinta
» Libás töltött káposzta » Sütőtökös töltött krumpli » Csirkemájjal töltött gomba » Kedvenc Palacsinta tésztám
» Csirkemájas Palacsinta » Sonkás töltött tojás » Argentin palacsinta II. » Spenótos töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.