Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás-krémsajtos piskóta (sütés nélkül) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 főre

Krémhez:
2 tasak tejszínízű pudingpor
9 dl tej
7 ek cukor (ízlés szerint)
25 dkg mascarpone

Öntethez:
2 ek cukor
1 ek cukrozatlan kakaópor
2 dl víz
5 dkg vaj

Elkészítés:
Először a krémet készítjük el. A cukorból karamellt készítünk, óvatosan felöntjük 5 dl tejjel, és csendes lángon hagyjuk, hogy feloldódjon.
Ezalatt a 2 csomag pudingot simára kavarjuk a maradék tejjel, amikor a karamell feloldódott, hozzáöntjük, és állandó kavarással besűrítjük. A pudingot kihűtjük, és hozzákavarjuk a mascarponét.
Elkészítjük a mártogatóst. A 2 ek cukrot simára kavarjuk a kakaóval, felöntjük a vízzel, amikor a cukor feloldódott levesszük a lángról, beletesszük a vajat, és hagyjuk felolvadni.
A piskótákat belemártjuk az öntetbe, és egy téglalap alakú, magasabb falú edénybe sorakoztatunk 10 db-ot. Rárakjuk a krémet, elsimítjuk (hagyunk egy keveset a felső sor piskótára is), befedjük a maradék piskótával, és rákenjük a maradék krémet. Ha nincs megfelelő méretű magas edény, fóliába is csomagolhatjuk, és hűtőbe tesszük pár órára, amíg a krém megkeményedik, és a piskóta kissé megpuhul.
Díszíthetjük tejszínhabbal, de csokibevonattal is finom.


A receptet beküldte: MRG1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés piskótatekercs » Tejfölkrémes piskóta » Tiramisu piskóta mikróban » Pudingos piskóta
» A tökéletes piskóta » Mandarinos babapiskótás » Barna csúcsok sütés nélkül » 3bit sütés nélkül
» Mandarinos piskótatorta » Különleges piskótás alagút » Tengerész piskóta » Karin narancsos piskótája
» Babapiskótás finomság » Habos piskóta » Burgonyás piskóta » Piskóta --gluténmentes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.