| Karalábés carpaccio túrósgaluskával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 személyre: 7 dkg. sovány túró 3 dkg. csökkentett zsírtartalmú friss sajt 2 kk. metélőhagyma 1 kk. citromlé só bors 2 kk. tökmag 1 kis fej karalábé 2 hónapos retek 1 főzőhagyma 1 ek. fehérbor-ecet 2 kk. tökmagolaj 1 ek. napraforgóolaj Elkészítés: A túrót elkeverjük a friss sajttal és a metélőhagymával. Citromlével,sóval és borssal ízesítjük. A masszát egy tálba öntjük, és 30 percre betesszük a fagyasztóba. A tökmagot bevonatos serpenyőben zsíradék nélkül megpirítjuk. A karalábét meghámozzuk, majd uborkagyalun hajszálvékonyra gyaluljuk. A retket és a főzőhagymát megmossuk, a retket vékony szeletekre, a hagymát karikára vágjuk. A páchoz összekeverjük az ecetet, a sót, a borsot és mindkét fajta olajat. A karalábé szeleteket egy nagy tálra rakjuk, és ráöntjük a pácot. Megszórjuk a retekkel, főzőhagymával és a tökmaggal. A friss sajtos masszából nedves teáskanállal galuskát formálunk, és a carpacciora rakjuk. Köret: 1 szelet kétszersült. Tanácsok: A karalábés carpaccio rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, a túrósgaluska pedig a szükséges fehérjét adja hozzá. A receptet beküldte: szuzy48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |