| Karácsonyi sült pulyka sonkakrémes burgonyával receptHozzávalók: A pulykához: 1 fiatal pulyka (6-8 kg) 20 dkg füstölt bacon só bors A krumplihoz: 6 nagy főtt krumpli 1 hagyma fél liter tej 20 dkg füstölt sonka 5 dkg vaj 1 kanál őrölt bazsalikom 1 kanál őrölt petrezselyem 3 kanál sima liszt só, bors Elkészítés: A pulykát dörzsöljük be kívül-belül sóval és borssal, majd borítsuk be a baconnal és kötözzük meg. Ezután süssük meg 220 fokon 50 percig. Ezután vagyük lejjebb a hőmérsékletet 180 fokra, és hagyjuk a sütőben további 3 órára. 2 és fél óra múlva szabadítsuk meg a húst a bacontól, hogy színt kaphasson. Közben készítsük el a krumplit: pirítsuk meg egy serpenyőben a hagymát és a vajat. Pár perc múlva vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a lisztet, majd apránként a tejet. Ezután tegyük vissza a serpenyőt a tűzre és kevergessük. 10 perc múlva tegyük bele a sonkát és a petrezselymet, bazsalikomot. Szeleteljük fel vastag darabokra a krumplit, és egy előre kivajazott tepsibe tegyük, majd öntsük rá a sonkás krémet. Elõre melegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. A receptet beküldte: moncsicsi83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |